Gewonde politieagenten en aanhoudingen na ongeregeldheden bij voetbalwedstrijd MVV en Roda JC

De politie heeft na ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen de voetbalclubs MVV en Roda JC meerdere personen aangehouden. Er zijn hierbij ook agenten gewond geraakt.

Bij de ongeregeldheden raakten twee stewards aan de kant van de bezoekende club gewond. Daarnaast raakten zes medewerkers van de politie gewond.  Het gaat om medewerkers van de Aanhoudingseenheid en van de Mobiele Eenheid. Er werden onder meer stoelen en borden hun kant op gegooid. Een van de gewonde politiemedewerkers heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen.

In totaal zijn vrijdagavond tien personen aangehouden inzake het niet voldoen aan bevel of vordering, mishandeling, openlijke geweldpleging, wildplassen, belediging en/of opruiing. Zeven daarvan zitten nog vast. Het gaat om een 24-jarige man uit Maasmechelen (B) en een 50-jarige man, 28-jarige man, 23-jarige man, 20-jarige man, 19-jarige man en een 28-jarige man, allen uit Maastricht. Verder zijn er nog drie mannen uit Maastricht aangehouden die inmiddels niet meer vast zitten.

Er is na de ongeregeldheden een strafrechtelijk onderzoek gestart. Daarbij zijn onder meer de camerabeelden bekeken die in en rondom het stadion zijn gemaakt. Het onderzoek loopt nog en de politie verwacht binnenkort meer aanhoudingen te verrichten.