Balen hasj met ongeveer 30 kilo erin / Foto slechts ter illustratie. © Guardia Civil

AK-47, snelle auto’s, kentekens en hasj gepakt bij Franse bende ‘Go Fast’ smokkelaars in Spanje

De Spaanse Guardia Civil heeft in samenwerking met de Franse autoriteiten een ‘Go Fast’ bende opgerold. Bij de actie is een AK-47 en een grote partij hasj in beslag genomen.

Het onderzoek naar de drugssmokkelaar begon afgelopen januari. Een groep Fransen bleek maandelijks 400 kilo hasj te transporteren naar Frankrijk. Dit deden ze middels de zogenaamde go fast methode waarbij de smokkelaars in een snelle auto vol met hasj richting Frankrijk rijden.

De drugssmokkelaars huurden op meerdere locaties garages waar ze zich schuil konden houden en eventueel ook kentekens konden verwisselen. In februari werd een partij van 400 kilo onderschept waarvan de politie denkt dat het gaat om dezelfde organisatie. Desondanks gingen ze gewoon door en smokkelden elke maand minimaal 400 kilo hasj.

Bij de actie zijn vier mannen, allen afkomstig uit Frankrijk, aangehouden. De politie heeft onder meer vuurwapens, waaronder een AK-47 (kalasjnikov), en heel veel munitie gevonden. Verder troffen agenten een grote hoeveelheid vervalste kentekens, hasj en geld aan.