© NVWA

Zéér dure kleding van python, anaconda en krokodillenleer in beslag genomen in Amsterdam

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben meer dan honderd kledingstukken in beslag genomen bij een Amsterdamse modezaak. Het gaat onder meer om schoenen, riemen en jassen met leer van krokodillen, pythons en anaconda’s.

De NVWA meldt zelf niet om welke winkel het gaat maar volgens verschillende media zou het gaan om Karmaloog in de P.C. Hooftstraat. De schoenen op een foto van de NVWA zijn ook terug te vinden op de website van de winkel. De winkel opende begin dit jaar de deuren en geldt als de duurste kledingwinkel van Nederland. Er hangen jassen die 120.000 euro per stuk kosten.

De zéér dure kleding is in beslag genomen omdat leer van krokodillen en slangen alleen verkocht mag worden als de dieren in de EU zijn gekweekt, of als het met een vergunning de EU is binnengebracht. Dit kon de winkel niet aantonen en zodoende zijn de spullen in beslag genomen. De eigenaren van de winkel in de P.C. Hooftstraat ontkennen overigens dat er kleding in beslag is genomen.