© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Alex Jones van Infowars moet 965 miljoen betalen aan families schietpartij Sandy Hook na complottheorieën

Alex Jones van de website Infowars moet bijna een miljard dollar betalen aan de families van de Sandy Hook slachtoffers.

Dat heeft een rechter bepaald. De rechtse complottheoreticus moet ten minste 965 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan verschillende families van slachtoffers van de schietpartij in Sandy Hook in 2012. Jones beweerde op zijn website/platform dat het bloedbad nooit had plaatsgevonden en dat de betrokkenen acteurs waren.

De eisers waren familieleden van twintig kinderen en zes personeelsleden die in december 2012 werden neergeschoten op Sandy Hook Elementary School. Jones beweerde jarenlang dat het bloedbad werd opgevoerd als onderdeel van een complot van de regering om de wapens van Amerikanen af ​​te nemen.

Na drie weken van getuigenissen van de families is er nu een vonnis. Enkele weken geleden werd Jones in een soortgelijke zaak in Texas al veroordeeld tot het betalen van 49 miljoen dollar. Nu gaat het om een aanzienlijk hoger bedrag van bijna een miljard dollar. Daar bovenop komen nog de advocaatkosten van de slachtoffers, maar die moeten nog berekend worden.