Ali B ontkent alle aantijgingen en zegt onschuldig te zijn: ‘Dit neigt naar een trial by media’

Ali B ontkent dat hij ‘enige seksuele relatie’ heeft gehad met een kandidaat van The Voice of Holland en zegt ontschuldig te zijn.

Eerder werd bekend dat de rapper en coach bij The Voice beschuldigd wordt van een verkrachting en aanranding. Er zouden ook aangiftes zijn gedaan bij de politie. Het programma BOOS besteedde vandaag aandacht aan de zaak en maakte alle aantijgingen bekend. Ali B heeft naar aanleiding van de uitzending gereageerd op Instagram.

‘Zelf blijf ik erbij dat ik mij bij The Voice of Holland nooit schuldig heb gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht. Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media. Ik kan mij hier niet publiekelijk tegen verweren. Voor mij staat niettemin vast dat het Openbaar Ministerie in beide gevallen zal moeten besluiten tot seponering’, aldus de rapper.

Ali B geeft wel toe affaires te hebben gehad de afgelopen tien jaar. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij zegt wel zichzelf nooit schuldig te hebben gemaakt aan machtsmisbruik of enig strafbaar feit. Politie en het Openbaar Ministerie (OM) riepen vandaag mogelijke slachtoffers op rond The Voice om zich te melden.