Amerikaanse acteur Jussie Smollett op vrije voeten ondanks veroordeling ‘hate crime’

De Amerikaanse acteur Jussie Smollett mag zijn hoger beroep in vrijheid afwachten.

Dat hebben Amerikaanse media bekendgemaakt. Een rechtbank heeft woensdag besloten dat Smollett voorlopig op vrije voeten komt. Zijn hoger beroep loopt nog en die mag hij nu dus in vrijheid afwachten.

De rechtbank heeft de acteur vorige week schuldig bevonden en veroordeeld tot 150 dagen gevangenisstraf. Naast de gevangenisstraf legde de rechter ook een proeftijd van dertig maanden en een boete van 23.000 euro op. Ook moet Smollett 110.000 euro terug betalen aan de stad Chicago voor de kosten die gemaakt zijn rond zijn zaak.

De gemoederen bij de uitspraak in de rechtszaak tegen Smollett liepen hoog op. Na het horen van zijn straf verloor de acteur zijn zelfbeheersing en begon te schreeuwen. Hij moest door de beveiliging worden afgevoerd. De rechter noemde de acteur ‘arrogant, egoïstisch en narcistisch’.

Nadat de acteur vast werd gezet hebben familieleden en advocaten gepleit voor zijn vrijlating. Er werd gevreesd voor zijn veiligheid in de gevangenis. Of dit te maken heeft met zijn vrijlating is niet bekend.