Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Jaren cel voor rapper Makka uit Zwolle na overval met prostituee in villa Havelte

Rapper Makka uit Zwolle heeft vijf jaar cel gekregen voor een gewelddadige woningoverval.

Dat schrijft De Stentor. De 36-jarige Michael C. was volgens de rechtbank in april vorig jaar betrokken bij een overval op een autohandelaar uit Steenwijk. Het slachtoffer maakte een afspraak met een prostituee en pikte haar op in Zwolle. Samen reden de twee vervolgens naar zijn villa in Havelte. Het meisje had de autohandelaar een appje gestuurd en schreef dat ze hulp nodig had. In werkelijkheid was het volgens de rechtbank Makka die de berichtjes stuurde vanaf de telefoon van de prostituee.

Op een gegeven moment drongen vier mannen de villa binnen en mishandelden het slachtoffer. De daders maakten wat dure spullen en duizenden euro’s aan contanten buit. Rapper Makka wordt gezien als de leider van de bende. Hij kreeg vijf jaar cel opgelegd voor zijn rol. Zijn mededaders kregen twee keer drie jaar en vier jaar cel. De 19-jarige prostituee kreeg 131 dagen jeugddetentie.

Rapper Makka is geen onbekende van politie en justitie. Hij kreeg eerder een gevangenisstraf opgelegd voor het in scène zetten van een poging tot liquidatie.