Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Amerikaanse komiek Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor verkrachting

De Amerikaanse komiek Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor verkrachting.

De 84-jarige Cosby werd recent vrijgelaten nadat hij jaren vast had gezeten voor een aanranding. Nu wordt de acteur opnieuw aangeklaagd. Lili Bernard, die speelde in The Cosby Show, zegt door Cosby te zijn gedrogeerd en verkracht. Dit zou zich hebben afgespeeld in 1990.

‘Ik heb lang gewacht tot ik deze rechtszaak kon aanspannen, maar kijk er nu naar uit om gehoord te worden en om Cosby verantwoordelijk te houden voor wat hij mij heeft aangedaan’, aldus Bernard in Amerikaanse media. ‘Hoewel de feiten zich lang geleden afspeelden, leef ik elke dag van mijn leven nog met angst, pijn en schaamte.’

In een hotel zou Bernard naar eigen zeggen tijdens een ‘mentorsessie’ met Cosby een drankje hebben gekregen waarna ze duizelig werd. Op een gegeven moment zou ze wakker zijn geworden terwijl de komiek naakt op haar lag. De volgende dag kreeg ze geld van Cosby en werd teruggebracht naar New York.

Een woordvoerder van Cosby zegt dat er niets klopt van de aantijgingen en dat Cosby onschuldig is. In 2018 werd hij tot 10 jaar cel veroordeeld. In juni van dit jaar werd Cosby plotseling vrijgelaten nadat zijn veroordeling in beroep werd teruggedraaid vanwege een procedurefout.