Hoofd onthoofde vrouw op keukentafel aangetroffen na gruwelijke moord om bankpasje

In Frankrijk is een vrouw onthoofd door een man die het had gemunt op haar bankpasje.

De 77-jarige vrouw werd woensdag in haar woning in de Zuid-Franse kustplaats Agde aangetroffen. Haar lichaam werd gevonden nadat haar zoon alarm had geslagen. Zijn moeder nam niet op en op bewakingsbeelden was een chaos te zien waarop hij de politie belde. Agenten zijn naar de woning gegaan voor onderzoek.

Eenmaal binnen werd een gruwelijk tafereel aangetroffen. De vrouw bleek met veel geweld om het leven te zijn gebracht en was zelfs onthoofd. Haar hoofd lag volgens Franse media op de keukentafel. Er is direct een groot onderzoek ingesteld waarbij onder meer de bewakingsbeelden werden uitgekeken. Hieruit bleek dat een bekende vermoedelijk de dader was.

Op donderdagavond pinde de dader 1000 euro met haar pas bij een geldautomaat in Agde. De man werd hierbij gefilmd. Het ging om dezelfde persoon die op de bewakingsbeelden van de vermoorde vrouw te zien was. De politie wist zijn identiteit te achterhalen en heeft de 51-jarige man in zijn woning in het nabijgelegen dorp Vias aangehouden. Wat zijn motieven zijn wordt onderzocht.