© Pexels

Amerikaanse man na 38 jaar onschuldig in de cel op vrije voeten: ‘ik ben niet verbitterd’

Een Amerikaanse man is na 38 jaar onschuldig in de gevangenis op vrije voeten gesteld.

De 69-jarige Maurice Hastings is veroordeeld voor een verkrachting, moord en twee pogingen tot moord. De man wed aangehouden na de vondst van het lichaam van een vrouw in de kofferbak van een auto in Los Angeles. Uit onderzoek bleek ze verkracht en doodgeschoten. De politie kwam uit bij Hastings en heeft hem aangehouden.

De verdachte heeft vanaf het begin volgehouden onschuldig te zijn. De jury veroordeelde hem desondanks tot een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. Hij kreeg bijna de doodstraf alleen de jury kreeg daar geen overeenstemming over. Nu blijkt Hastings uit dna-onderzoek niet de dader te zijn. Hij is per direct vrijgelaten.

‘Ik heb jarenlang gebeden dat deze dag zou komen’, zei hij bij een persconferentie na zijn vrijlating. ‘Ik geef niemand de schuld, ik ben niet verbitterd. Ik wil gewoon genieten van de rest van mijn leven nu ik het weer terug heb.’