© US Army via Wikimedia Commons

Criminelen met buit overval Antwerpen gepakt door gps tracker in koffer met juwelen

De Belgische politie heeft aanhoudingen verricht voor een overval op een juwelier in Antwerpen.

Op woensdagavond werd een medewerker van een juwelier rond 21.20 uur overvallen in zijn hotelkamer in een hotel aan de Pelikaanstraat in Antwerpen. Twee verdachten vielen het slachtoffer langs achteren aan, duwden hem in zijn kamer en sloegen hem verschillende keren. De daders waren uit op een koffertje met juwelen en sloegen op de vlucht toen ze deze in handen hadden. Het ging om sieraden met een waarde van ruim 150.000 euro.

De politie werd ingeschakeld en stelde een onderzoek in. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Via camerabeelden kreeg de politie een beeld van de verdachten. Het juwelenkoffertje was voorzien van een tracker en dat leidde het snelle responsteam (SRT) richting het zuiden van de stad. Net voor middernacht kon een auto met daarin twee verdachten in Hemiksem aan de kant worden gezet.

Het parket heeft de twee inzittenden, een 44-jarige Bulgaar en een 52-jarige Rus, voorgeleid voor diefstal met geweld in bende bij nacht. De onderzoeksrechter heeft het duo onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De verdachten worden verhoord en de Belgische politie doet verder onderzoek.