© Pexels

Amerikaanse moeder aangehouden voor moord baby na overdosis fentanyl

De Amerikaanse politie heeft een moeder aangehouden na de dood van haar baby door een overdosis fentanyl.

Een 30-jarige moeder uit North Carolina is beschuldigd van doodslag nadat uit een autopsie bleek dat haar 8 maanden oude baby vorig jaar is overleden aan een overdosis fentanyl en “stomp geweld” tegen het hoofd. De autoriteiten hebben donderdag de arrestatie van Samantha Lynn Higgins aangekondigd na een intensief onderzoek naar de dood van de baby, genaamd Dani Harmon.

Het onderzoek werd uitgevoerd door rechercheurs van de politie van Asheville en het Department of Social Services van de staat. Agenten waren aanvankelijk naar Mission Hospital geroepen op 26 september 2022, toen de zuigeling vanaf Atkinson Street daarheen was gebracht voor onderzoek naar een vermoedelijke drugsoverdosis.

Een autopsie uitgevoerd door het Office of the Chief Medical Examiner van North Carolina onthulde later dat Harmon was overleden aan “complicaties van geweld tegen het hoofd” en “blootstelling aan fentanyl.”

Na verdere onderzoek heeft de politie de doodsoorzaak vastgesteld als moord. Higgins is aangeklaagd voor dood door nalatigheid en voor het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel door grove nalatigheid bij een kind. Ze is overgebracht naar de Buncombe County Detention Facility, waar ze wordt vastgehouden op een borgtocht van $150.000.

Fentanyl is zeer verslavend en erg sterk wat ervoor zorgt dat er veel overdosissen zijn. Klik hier voor een reportage over de dodelijkste drug in de VS.