© US Army via Wikimedia Commons

Amerikaanse politie pakt verdachte op voor doodschieten meerdere daklozen

De Amerikaanse politie heeft een verdachte aangehouden voor het beschieten en vermoorden van daklozen.

De slachtoffers werden in Washington en New York beschoten. De schietpartijen in Washington vonden plaats tussen 3 en 9 maart. In New York werden de daklozen op zaterdag 12 maart onder vuur genomen. De slachtoffers werden met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerden niet in levensgevaar. Bij het incident op 9 maart werd in Washington een man met meerdere steek- en schotwonden dood aangetroffen.

De burgemeester van New York, Eric Adams, noemt de aanvallen afschuwelijk. ‘Twee mensen zijn neergeschoten, terwijl ze op straat sliepen. Ze begingen geen misdaad, ze sliepen slechts op straat’, zei hij op een persconferentie. ‘We moeten de persoon die dit heeft gedaan vinden en we hebben daarbij de hulp van New Yorkers nodig.’

De verdachte is in Washington op dinsdag (lokale tijd) aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van het beschieten en vermoorden van daklozen. Er is ook een beloning van 55.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot een aanhouding. Of er sprake was van een tip om de man aan te kunnen houden is niet bekendgemaakt.