© Pixabay on Pexels.com

Amerikaanse politie zoekt moordenaar die op straat op daklozen jaagt en doodschiet

De Amerikaanse politie is op zoek naar een moordenaar die daklozen heeft doodgeschoten.

Het gaat om meerdere schietincidenten die hebben plaatsgevonden in Washington en New York. Drie daklozen werden in Washington beschoten en twee anderen in New York. Er vielen uiteindelijk twee doden bij de schietpartijen.

De schietpartijen in Washington vonden plaats tussen 3 en 9 maart. In New York werden de daklozen op zaterdag 12 maart onder vuur genomen. De slachtoffers werden met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerden niet in levensgevaar. Bij het incident op 9 maart werd in Washington een man met meerdere steek- en schotwonden dood aangetroffen.

De burgemeester van New York, Eric Adams, noemt de aanvallen afschuwelijk. ‘Twee mensen zijn neergeschoten, terwijl ze op straat sliepen. Ze begingen geen misdaad, ze sliepen slechts op straat’, zei hij op een persconferentie. ‘We moeten de persoon die dit heeft gedaan vinden en we hebben daarbij de hulp van New Yorkers nodig.’

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de moorden en ziet een mogelijke link tussen de incidenten in New York en Washington. Er zijn veel overeenkomsten tussen de schietpartijen. Het onderzoek naar de moorden op daklozen is in volle gang.