© crime-nieuws.nl

Groot drugsnetwerk betrokken bij handel wiet uit Spanje opgerold bij invallen in België en Nederland

De politie heeft in België en Nederland een groot drugsnetwerk opgerold dat betrokken was bij grootschalige handel in wiet uit Spanje.

Het onderzoek werd twee jaar geleden gestart na de ontdekking van een grote wietkwekerij in opbouw in de Lier. De kweekmaterialen werden in beslag genomen en de recherche deed verder onderzoek. Hierbij kwam een groot netwerk in beeld die zich bezig zou houden met het op grote schaal opzetten en runnen van wietkwekerijen. Met gehuurde campers werden de partijen wiet uit Spanje naar België en Nederland vervoerd.

De politie kwam afgelopen dinsdag in actie en heeft twaalf doorzoekingen verricht in België. Er zijn panden doorzocht in Schoten, Schilde, Berchem, Mortsel, Wommelgem, Hulshout en Brasschaat. In Nederland vonden er drie huiszoekingen plaats in Axel en Hoofddorp. De spil van de drugsbende zou een koppel uit Schoten zijn. In totaal werden zeven personen aangehouden. Bij de actie werd 12,6 kilo cocaïne, tientallen kilo’s wiet en hasj, 100.000 euro cash en grote partijen kweekmaterialen aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek naar de drugsbende wordt voortgezet.