© Pexels

Amerikaanse rapper Tekashi 6ix9ine aangehouden door politie

Amerikaanse rapper Tekashi 6ix9ine is door de politie aangehouden.

De politie in Florida heeft de ware reden bevestigd achter de arrestatie van rapper 6ix9ine in Palm Beach. De 27-jarige rapper, wiens echte naam Daniel Hernandez is, werd op woensdagavond opgepakt door de politie van West Palm Beach en na drie uur weer vrijgelaten. Deze arrestatie volgde slechts vier maanden na een incident waarbij 6ix9ine in een sportschool in de buurt was aangevallen.

Het Palm Beach Sheriff’s Office (PBSO) heeft bevestigd dat agenten 6ix9ine in eerste instantie aanhielden omdat ze een auto opmerkten die betrokken was bij een vermeende verkeersovertreding.

“De agenten waren bezig met verkeershandhaving in de Homeland Development toen ze een voertuig opmerkten dat een bewegende verkeersovertreding beging. Ze zagen ook dat het voertuig geen kentekenplaat had,” verklaarde een woordvoerder.

“De bestuurder, geïdentificeerd als Daniel Hernandez, bleek een geschorst rijbewijs te hebben en er was een actief verkeersbevel voor hem in PALMS (een wetshandhavingssysteem) voor FTA (niet verschijnen in de rechtbank voor een ongeregistreerd voertuig – borg van $2000).