Amsterdammer gepakt in Marbella voor pogingen tot liquidaties overgeleverd aan Nederland

De Amsterdammer Nouredinne H. die verdacht wordt van (pogingen) tot liquidaties is overgeleverd aan Nederland.

De 40-jarige H. werd on Marbella aangehouden door een arrestatieteam. De aanhouding vond plaats na een verzoek van de Nederlandse autoriteiten. Volgens Het Parool zit de Amsterdammer inmiddels in een Nederlandse cel. De raadkamer van de rechtbank zal binnenkort beslissen of H. in voorarrest blijft.

Een arrestatieteam heeft de verdachte eind mei aangehouden in Marbella. De 40-jarige man wordt verdacht van het uitlokken van de liquidatie. Daarnaast wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij het uitlokken van voorbereidingshandelingen voor een moordaanslag op Naoufal F. alias ‘Noffel’ in Berlijn in 2015. Het bewijs tegen de verdachte komt onder meer uit onderschepte PGP-berichten.

Eerder werden in verband met de vergismoord al aanhoudingen verricht. De rechtbank heeft uiteindelijk tot 30 jaar gevangenisstraf opgelegd voor de liquidatie. De 31-jarige Amsterdammer Djordy Latumahina werd op zaterdag 8 oktober 2016 doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam. Zijn vriendin raakte levensgevaarlijk gewond. Na onderzoek van de recherche bleek dat er sprake was van een persoonsverwisseling.