Een Amsterdammer die al verdacht werd van betrokkenheid bij een verdwijning en een moord, is nu ook verdachte in een derde zaak. De slachtoffers zijn prostituees.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant werd de 44-jarige Sjonny W. in juni opgepakt voor de verdwijning van Sabrina Oosterbeek (32). De vrouw is sinds maart spoorloos en de politie gaat ervan uit dat ze is vermoord. W. ontkent alle betrokkenheid bij de dood en/of verdwijning van Oosterbeek. Hij zou haar volgens de krant wel kennen maar zou alleen seks met haar hebben gehad.

Na de aanhouding in deze zaak kwam tijdens het onderzoek W. ook in beeld inzake twee andere moorden. Het gaat om de in 2003 doodgeslagen Monique Roossien. Haar lichaam werd destijds bij het IJmeer gevonden. De andere zaak gaat om een moord uit 2004 waarbij de toen 30-jarige Roemeense prostituee Mirela Mos werd gedood. Haar lichaam werd in stukken gesneden en in vuilniszakken gedumpt.

W. heeft zich volgens de krant een aantal keren op zijn zwijgrecht beroepen. Politie en justitie gaan nu kijken naar nog meer onopgeloste moorden en er zou inmiddels ook contact zijn met het coldcaseteam in Rotterdam.