Een Rotterdammer die zijn horloges via internet wilde verkopen bleef berooid achter nadat hij beroofd werd van zijn auto, horloges en geld.

De 36-jarige man had maandagavond rond 19.00 uur afgesproken met twee mannen die interesse hadden in horloges die hij via internet had aangeboden. Bij NS station Zuid stapte een man in en reden ze een stukje verder waar nog een man in het busje stapte. Vervolgens zijn ze allemaal weer uitgestapt om de horloges te bekijken.

Precies op dat moment hoort het slachtoffer het kenmerkende geluid van het doorladen van een vuurwapen. Hij draait zich om en kijkt recht in de loop van een pistool. Eén van de mannen duwde het pistool tegen het hoofd van de verkoper en bedreigde hem. De andere man bleek ook een vuurwapen te hebben. Het slachtoffer moest gedwongen weer in de auto gaan zitten waarna er een worsteling ontstond.

Het slachtoffer wist een van zijn belagers een flinke klap met zijn vuist te geven en kon daarna uit de auto ontsnappen. De berovers zagen hun kans schoon en gingen er vandoor met de auto. Daarin lagen de horloges en heel veel gereedschap. Boren, zagen, een schuurmachine. Maar ook contant geld, een zonnebril, huissleutels en medicijnen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de daders.