Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Amsterdammers aangehouden voor beschieting pand in Krimpen aan den IJssel

De politie heeft in een onderzoek naar de beschieting van een pand in Krimpen aan den IJssel, twee verdachten aangehouden.

In de nacht van vrijdag 25 november op zaterdag 26 november, even na 01:30 uur, wordt een bewoonster aan de Acacia wakker van een harde knal en belt direct de hulpdiensten. Uit onderzoek blijkt op de woning te zijn geschoten en er is met graffiti op de deur geschreven. Niet voor de eerste keer wordt de woning aan de Acacia dat jaar beschoten. Er raakt niemand gewond.

De politie heeft verder onderzoek verricht en dinsdag twee verdachten aangehouden. Het gaat om Amsterdammers van 17 en 51 jaar oud. De tiener werd aangehouden in een justitiële jeugdinrichting. Op drie locaties hebben doorzoekingen plaatsgevonden. Een auto en meerdere mobiele telefoons zijn in beslag genomen. 

De politie kijkt nu of de twee verdachten mogelijk ook betrokken zijn geweest bij andere geweldsincidenten van afgelopen jaar. In juli van 2022 was de woning aan de Acacia ook al twee keer doelwit van beschietingen. Er werd een verband gezien bij een aantal andere aanslagen op woningen.