Vijf nieuwe verdachten gepakt voor drugs en witwassen in groot drugsonderzoek Spanje en Nederland

De politie heeft in een groot drugsonderzoek vijf nieuwe verdachten aangehouden voor drugs en witwassen.

Agenten hebben in Eindhoven twee vrouwen aangehouden in de leeftijd van 46 en 36 jaar en een man van 24 jaar. Zij worden alle drie verdacht van het witwassen van crimineel vermogen. Ter plaatse werd ook een 43-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het witwassen van crimineel vermogen en het voorhanden hebben van drugs. Daarnaast werd in Geldrop een 67-jarige man aangehouden op verdenking van het eveneens witwassen van crimineel vermogen. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

De aanhoudingen hebben te maken met een onderzoek dat al sinds november 2019 loopt. Het gaat om een criminele organisatie die zich op grote schaal bezighoudt met de productie en handel van synthetische drugs en het witwassen van crimineel vermogen. Tijdens de actiedag op 17 oktober 2022 werden al negen verdachten aangehouden en tientallen locaties in Nederland en Spanje doorzocht. 

Naast grote partijen drugs en benodigdheden voor de vervaardiging ervan, werden o.a. ook grote sommen geld, vuurwapens en munitie gevonden. Bij de actie waren in totaal ruim 1.000 opsporingsambtenaren betrokken.

Op 19 december werden in navolging van deze actiedag twee andere verdachten aangehouden. Zij werden aangehouden voor de productie van synthetische drugs en het dumpen van drugsafval. Het onderzoek is nog in volle gang en nieuwe aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten