De rechtbank in Breda heeft vier Amsterdammers veroordeeld tot  respectievelijk 11, 12, 13 en 14 jaar celstraf voor een gewelddadige overval op juwelier Shivani in Breda. Bij de overval hebben de daders onder meer geschoten op de politie en een auto gecarjackt.

Op 30 mei 2014 drongen drie gewapende mannen de juwelierszaak binnen. Ze trapten een deur in en sloegen bij binnenkomst vitrines met geweld kapot. De eigenaar van de zaak kreeg een vuurwapen op zijn hoofd gericht. Toen de mannen klaar waren sloegen ze op de vlucht met hun buit.

De drie gewapende mannen vertrokken eerst op een scooter waarna ze instapten bij een vierde verdachte die hen opwachtte in een vluchtauto. Ze sloegen op de vlucht richting Zuid-Holland. In Meerkerk namen ze een auto mee van een 70-jarige automobilist die daarbij zwaargewond raakte in zijn gezicht.

De politie startte een klopjacht naar de overvallers en sloot de A27 af. In Nieuwland stuitten de overvallers op de politie en zouden ze meerdere keren hebben geschoten. De verdachten ontkennen dat dit gebeurt is. Agenten hebben verklaard dat er geschoten is maar nergens zijn er kogels of lege hulzen gevonden. In Nieuwland werd de vluchtauto klemgereden. Eén van de mannen werd bij de aanhouding in zijn been geschoten.
Volgens de rechtbank zouden zowel de bestuurder als één bijrijder op verschillende momenten hebben geschoten op de politie. Dit blijkt uit verklaringen van getuigen en schotresten die zijn gevonden. De twee andere verdachten wisten dat het vuurwapen aanwezig was in het voertuig en zijn dus ook medeplichtig.
Amsterdammers krijgen tot 14 jaar om gewelddadige overval Breda