Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Amsterdamse politie onderzoekt geweldsincident Vondelpark en zoekt getuigen

De Amsterdamse politie onderzoekt een geweldsincident in het Vondelpark en zoekt getuigen.

Op woensdagavond vond er een geweldsincident plaats in het Vondelpark, waarbij drie personen gewond raakten en drie verdachten werden gearresteerd. De lokale recherche heeft het onderzoek naar deze zaak op zich genomen en is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verschaffen.

Rond 21.10 uur werden politieagenten naar het Openluchttheater in het Vondelpark gestuurd na meldingen van een mogelijke vechtpartij, waarbij ook sprake zou zijn geweest van steekincidenten. Bij aankomst van de politie op de locatie was er geen sprake meer van een lopend gevecht, maar werden wel meerdere gewonde personen aangetroffen. Een van hen, een 33-jarige man zonder vast woonadres, had een ernstige steekwond opgelopen en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het tweede slachtoffer was aangevallen met een slagwapen en werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, zonder de noodzaak voor verdere medische behandeling. De derde persoon had lichte verwondingen aan zijn arm.

De aanwezige politieagenten trachten de toedracht van het incident te achterhalen en te begrijpen hoe de drie personen gewond zijn geraakt. Dit blijkt echter niet meteen duidelijk. Een van de slachtoffers verklaarde dat hij die middag al in het Vondelpark was. Hij zat met een kennis op een bankje in de buurt van een standbeeld, toen hij rond 15.00 uur plotseling werd aangesproken door drie mannen. Een van deze mannen zou hem hebben geslagen zonder enige aanleiding. Deze mannen leken later op de avond opnieuw de confrontatie te hebben gezocht en zouden mogelijk betrokken zijn bij het geweldsincident.

Vanwege de nog onduidelijke situatie en omstandigheden werden twee van de slachtoffers ook aangehouden als verdachten. Het gaat om een 30-jarige Amsterdammer en een 32-jarige man uit Katwijk. Een derde verdachte, een 37-jarige Amsterdammer, werd eveneens gearresteerd. Alle drie zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze zullen worden verhoord over hun eventuele betrokkenheid bij het geweldsincident.

Gezien de drukte in het Vondelpark gedurende de middag en avond, roept de recherche potentiële getuigen op om zich te melden. Individuen die informatie hebben over het incident of die mogelijk iets hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de politie. De recherche hoopt door samenwerking met getuigen meer helderheid te krijgen over de gebeurtenissen.