© Instagram

Criminelen rijden met auto pand juwelier binnen bij brute ramkraak en vluchten met buit

De politie onderzoekt een brute ramkraak op een pand van een juwelier.

In de vroege ochtend rond 03.45 uur heeft een grijze auto een juwelierszaak aan de Kanaalstraat in Someren geramd. Kort daarna volgt een zwarte auto die stopt bij de juwelierszaak, waarna de verdachte snel in deze auto stapt en vlucht. De politie is druk bezig met het lopende onderzoek naar dit incident.

Omwonenden van de Kanaalstraat worden abrupt gewekt door een luide knal. Een grijze auto rijdt met volle kracht tegen de gevel van de juwelierszaak aan. Het alarm wordt geactiveerd, en de bestuurder van de grijze auto maakt gebruik van de gelegenheid om waardevolle sieraden buit te maken.

Dit alles vindt plaats in een razendsnelle operatie waarbij een zwarte vluchtauto klaarstaat met een chauffeur. Er zijn geen gewonden gevallen bij deze ramkraak, maar de voorgevel van de juwelierszaak heeft aanzienlijke schade opgelopen.

Het politieonderzoek is in volle gang. Ter plaatse wordt technisch onderzoek uitgevoerd, getuigen worden gehoord en er wordt buurtonderzoek verricht. Daarnaast wordt er gekeken of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn om meer inzicht te krijgen in de gebeurtenissen.