Anonieme melding over man met vuurwapen leidt naar illegaal pokertoernooi en 12K cash

De politie in Tilburg heeft na een anonieme melding over een mogelijk gewapende man een pokertoernooi ontdekt en beëindigd.

Bij de meldkamer kwam in de nacht van zondag op maandag rond 4.05 uur een anonieme melding binnen dat in de tuin van een woning in de wijk Oud-Zuid een man met een vuurwapen liep. Agenten gingen direct ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld.

Het bleek te gaan om een groot vrijstaand huis met drie verdiepingen. De politie constateerde dat er meerdere personen aanwezig waren in het pand. Bij nader onderzoek bleek dat er inclusief de eigenaar van de woning 23 mensen aanwezig waren en dat ze bezig waren met een pokertoernooi.

Op de begane grond stond een pokertafel. Ook was er voorzien in de catering met warmhoudbakken, salades en snacks. Alle mensen werden op grond van de Wet Wapens en Munitie gefouilleerd. Er werd echter geen wapen aangetroffen. De gasten hebben wel een bekeuring gekregen voor het overtreden van de noodverordening rond het coronavirus.

De eigenaar heeft als organisator een proces-verbaal gekregen. Hij had het feest ondanks de geldende corona maatregelen, zo vertelde hij, uit verveling voor zijn vrienden georganiseerd. Bij de actie is een contant geldbedrag van rond de 12000 euro in beslag genomen. De herkomst van het geld wordt in het kader van witwassen onderzocht.