Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Anonieme meldingen leiden tot oprollen drugsnetwerk in Arnhem en bijna 100K cash

De politie in Arnhem heeft na maanden onderzoek een drugsnetwerk opgerold. Bij de invallen werd onder meer drugs en bijna ton cash aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnengekomen anonieme meldingen over drugshandel werd een onderzoek ingesteld door de politie. Op maandag kwamen agenten in actie en hebben invallen verricht. Twee mannen van 27 en 28 jaar werden hierbij aangehouden. Bij het doorzoeken van hun woningen troffen agenten in totaal meer dan 60.000 euro contant geld aan. Daarnaast zijn meerdere gsm’s, een auto en een bromfiets in beslag genomen.

Op dezelfde dag vielen agenten een woning in Velp binnen. Daar werd een 44-jarige man aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het dealen in drugs. In zijn woning werden meerdere attributen gevonden waarmee drugs wordt gewogen, versneden en verpakt. Ook werden er een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Deze woning werd vermoedelijk gebruikt als locatie om drugs te versnijden.

Met de aanhoudingen heeft de politie een drugsnetwerk met een grote afzetmarkt in Arnhem en omgeving opgerold. In hetzelfde onderzoek kreeg de politie informatie over een drugsdealers netwerk in Duiven en Zevenaar en omgeving. Dit leidde op 15 oktober tot de aanhouding van vier mannen van 22, 24, 23 en 28 jaar uit Veenendaal, Zevenaar en Arnhem. Op locaties in Tolkamer en Zevenaar verrichte de politie doorzoekingen. Daarbij ontdekten agenten een grote handelshoeveelheid cocaïne en 35.000 euro aan contact geld. Ook werden luxe goederen zoals sieraden en meerdere voertuigen in beslag genomen. De politie gaat verder met het onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.