Grote partij chemicaliën voor productie fentanyl aangetroffen in loods na tip

De politie heeft na een tip een grote partij chemicaliën aangetroffen in Breda die gebruikt kunnen worden bij de productie van fentanyl.

Agenten stelden donderdagochtend een onderzoek in bij een pand na een tip over een verdachte situatie. Bij doorzoeking werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. In totaal bleek het te gaan om ongeveer 2000 liter, verdeeld over jerrycans met een inhoud van 25 liter en drums van 200 liter. Ook werden enkele honderden lege 25-liter jerrycans aangetroffen en materialen voor de verwerking van de chemicaliën.

Na overleg tussen specialisten van de politie en het NFI werd vastgesteld dat het hier vermoedelijk om de grondstoffen gaat voor de vervaardiging van fentanyl, een gevaarlijke harddrug waarvan het gebruik al bij kleine hoeveelheden fataal kan zijn. Het is niet duidelijk of er in de loods een drugslab werd opgezet of dat deze alleen gebruikt werd voor de verwerking en doorvoer van de grondstoffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Er zijn geen aanhoudingen verricht.