Anonieme tip leidt in Utrecht naar illegale kapper en tienduizenden euro’s aan merkkleding

De Utrechtse politie heeft na een anonieme tip een illegale kapper en voor tienduizenden euro’s aan gestolen of vervalste kleding aangetroffen.

Naar aanleiding van de binnengekomen anonieme melding afgelopen donderdag een controle uitgevoerd bij een wooncomplex in Lunetten. Tijdens het onderzoek werd een grote hoeveelheid kleding aangetroffen. Het gaat om mogelijk gestolen of vervalste kleding met een geschatte waarde van circa 90.000 euro. Alle kleding is in beslag genomen en er wordt samen met de Stichting Namaakbestrijding React en een vertegenwoordiger van de merken onderzocht of het hierbij gaat om gestolen merkkleding of vervalste kleding. De stichting React kan namens de merken eventueel aangifte doen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Tijdens het onderzoek in het complex bleek dat de fietsenstalling was ingericht als illegale kapperszaak. De gemeente Utrecht gaat hier verder onderzoek naar doen. ‘Wij doen deze controles vaak naar aanleiding van meldingen van alerte omwonenden. Dankzij de melding dat er personen in en uit zouden lopen met onder andere zwarte tassen, konden we direct doorpakken. Tijdens de controle vonden een grote hoeveelheid vervalste of gestolen kleding in een ruimte die was ingericht als illegale kapperszaak. Een mooi resultaat dus in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.’ Aldus Operationeel Expert Wijkagent Ondermijning Erik Schep.