© crime-nieuws.nl

Verdachten aangehouden in onderzoek FIOD naar fraude, valsheid in geschrifte en criminele organisatie

De FIOD heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar fraude en valsheid in geschrifte.

Op dinsdag werden de verdachten aangehouden bij doorzoekingen. Ze zijn tussen de 24 en 45 jaar en worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Daarnaast wordt een aantal verdachten ook verdacht van het plegen van onder andere belastingfraude, faillissementsfraude en valsheid in geschrifte.

Bij de actie zijn negen woningen en een bedrijfspand doorzocht in Amsterdam, Purmerend, Hoofddorp, Volendam en Emmen. Er is onder andere beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, mobiele telefoons, horloges, wapens waaronder één vuurwapen. Het voorarrest van de zes mannen is inmiddels opgeheven maar ze blijven nog wel verdachte in het onderzoek.

De FIOD was in eerste instantie een onderzoek gestart naar belastingfraude. Na een doorzoeking in een ander onderzoek, dat zich richtte op fraude met mondkapjes, bleek dat beide onderzoeken met elkaar te maken hadden en dat er vermoedelijk sprake was van een criminele organisatie. Het onderzoek naar mogelijke fraude en valsheid in geschrifte wordt voortgezet.