Anonieme tip leidt naar aanhoudingen voor mogelijke ripdeal en inval in drugspand

De politie heeft aanhoudingen verricht voor een poging inbraak in een drugspand tijdens een ripdeal in Tilburg.

Bij de politie kwamen de afgelopen maanden diverse meldingen binnen via Meld Misdaad Anoniem dat vanuit een woning aan het Clarissenhof drugs gedeald worden. Agenten besloten daarom vrijdagavond het pand vanuit een onopvallend voertuig in de gaten te houden.

Rond 23.25 uur zagen de agenten drie mannen aankomen waarvan er twee over een hek sprongen en doelgericht naar een zijraam liepen van het door de tipgevers bedoelde huis. Een derde jongere man bleef op de uitkijk staan. Een van de twee mannen plaatste een koevoet tegen het raam. Op dat moment kreeg de uitkijkpost de agenten in de gaten. Hij sloeg alarm waarna het drietal op de vlucht is geslagen. De agenten hebben vervolgens de achtervolging ingezet.

De 16-jarige jongen die op de uitkijk stond en een van de daadwerkelijke inbrekers, een 25-jarige man, werden respectievelijk op de Oude Langestraat en de Minister van Sonstraat aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. Een geleidster heeft met haar hond de vluchtroute van de verdachten afgezocht en in het parkje aan de Caloriestraat werd in de bosjes een koevoet aangetroffen en in beslag genomen.

De politie vermoedt er mogelijk sprake was van een ripdeal. De politie heeft daarom besloten om zaterdagochtend een inval te doen in het drugspand. Tijdens die actie werd een klomp naar buiten gegooid, dit gaat mogelijk om cocaïne. Er zijn in het pand (sporen van ) drugs aangetroffen. Twee mannen zijn aangehouden en vastgezet. De politie heeft een onderzoek ingesteld en sluit meer aanhoudingen niet uit.