Rolex-horloge René van der Gijp in kluis bij bank na aanval met hamers

René van de Gijp heeft besloten zijn Rolex voortaan in een kluis bij een bank te bewaren na een aanval door mannen gewapend met hamers.

Dat meldt de voetbalanalist in Veronica Inside. Van der Gijp werd aangevallen toen hij arriveerde bij zijn woning. Een groep mannen met hamers sloeg in op zijn auto. Het raampje bleef heel en de voetbalanalist wist ongedeerd weg te komen.

Of de daders het gemunt hadden op zijn Rolex of wat anders, weet hij niet zeker. Desondanks heeft Van der Gijp besloten maatregelen te nemen. ‘Het vervelende van die Rolex is dat ik die gekocht heb van mijn moeders geld, wat zij nog op de bank had staan toen ze overleed. Toen dacht ik: ik moet iets kopen waardoor ik aan haar denk als ik ernaar kijk. Maar dat ding heb ik nu in een kluis gegooid bij de ING en die gaat er niet meer uit, want ik laat mijn kop niet inslaan voor een horloge.’

Van der Gijp vermoedt dat de daders tot dezelfde groep behoren die enkele maanden geleden een inbraak pleegden bij zijn woning. De politie heeft beide zaken in onderzoek. Van der Gijp wordt op dit moment ook beveiligd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden voor de inbraak en aanval met hamers.