© Crime-Nieuws.nl

Anonieme tip leidt naar pand met tienduizenden euro’s aan geoogste wiet en stapels cash

De politie heeft na een anonieme tip voor tienduizenden euro’s aan wiet en cash geld aangetroffen in Beverwijk.

Naar aanleiding van een anonieme tip over een wietkwekerij, werd donderdagochtend een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Beijneslaan. De deur werd na aanbellen geopend door een 46-jarige man die de politie naar binnen liet gaan. Er bleek geen sprake van een in werking zijnde wietkwekerij maar de agenten roken wel een sterke wietlucht.

Na verder onderzoek werd in een slaapkamer, keuken en in het washok een partij wiet aangetroffen. Het ging in totaal om 18 kilogram. Verder bleek er nog cash verstopt te zijn in de keuken. In totaal rond de 10.000 euro. Het geld, wiet en kweekmaterialen zijn in beslag genomen.

In de woning waren meerdere personen aanwezig die na fouillering het pand mochten verlaten, op twee na. De 46-jarige man die de deur opende en een 25-jarige man. Bij hem werd voor bijna 5.000 euro aan contant geld aangetroffen en werd aangehouden op verdenking van handel in softdrugs. Beide mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.