© Crime-Nieuws.nl

Anonieme tips over mannen met maskers op rare tijdstippen leiden naar pand met wietkwekerij

De politie heeft na meldingen via Meld Misdaad Anoniem over verdachte mannen met maskers op rare tijdstippen, een woning in Tilburg doorzocht en een wietkwekerij opgerold.

Bij de politie kwamen de afgelopen dagen meerdere anonieme meldingen over de woning op de Groenstraat. Mannen die op vreemde tijdstippen via de tuin de woning binnen gingen. Mannen met maskers op die de woning inlopen en nog meer van dat soort meldingen. Omdat de mogelijkheid bestond dat het om een drugslab zou kunnen gaan, wat natuurlijk levensgevaarlijk is, werd, volgens een woordvoerder, besloten om direct actie te ondernemen.

In eerste instantie werd bij aanbellen de voordeur niet geopend. Op het moment dat de politie begon met het openbreken van de deur werd hij toch geopend door de eerdere bewoner van het nu leegstaande pand. De woning bleek geprepareerd voor een wietkwekerij en overal lagen kweekmaterialen. Verdeeld over twee slaapkamers werden 215 planten en benodigde apparatuur aangetroffen. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De verdachte is aangehouden.