Verdachte mishandeling deelt kopstoot uit aan politieauto

Een verdachte van een mishandeling heeft in Roosendaal een kopstoot uitgedeeld aan een politieauto.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam bij de politie rond 2.00 uur melding van een vechtpartij in de Kloosterstraat. Ter plaatse troffen agenten vier mannen aan. Getuigen gaven aan dat drie van hen de vierde man in elkaar hadden geslagen. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Roosendaal en de drie verdachten zijn bekenden van elkaar. De verdachten zijn een 18-jarige Roemeen en twee inwoners van Schijf van 28 en 47 jaar oud.

Uit onderzoek blijkt dat er in de Molenstraat al onenigheid is geweest tussen de vier mannen. Een café-uitbater haalde de mannen toen uit elkaar. Toen het slachtoffer daarna zijn weg vervolgde, zouden de andere mannen achter hem aan zijn gegaan en hem in de Kloosterstraat in elkaar hebben geslagen. Agenten, die kort na de melding in de Kloosterstraat aankwamen, hielden de drie verdachten aan en zetten ze in de politieauto.

Eén van de mannen, de 47-jarige inwoner van Schijf, gaf toen hij in de politieauto zat de ruit van de auto een kopstoot, waardoor de ruit sneuvelde. De politie heeft aangifte van vernieling van een dienstauto gedaan.  Agenten hebben medische hulp voor de man ingeschakeld, maar hij heeft deze hulp geweigerd. De drie mannen hebben de nacht vastgezeten. De politie doet verder onderzoek.