Arrestantenbewaker vrijgesproken van aanranding vrouw in cel politiebureau Rotterdam

Een arrestantenbewaker is vrijgesproken van het aanranden van een vrouw in een cel op een politiebureau in Rotterdam.

De vrouw zat in de nacht van 11 op 12 augustus 2020 vast in een cel in Rotterdam. In die nacht is de verdachte tijdens zijn dienst als arrestantenverzorger negen keer in haar cel geweest. Een week later deed de vrouw aangifte van verkrachting dan wel aanranding. De rechtbank is echter van oordeel dat de door haar op een aantal momenten afgelegde verklaringen op verschillende, essentiële punten niet consistent of onjuist zijn gebleken.

De rechtbank twijfelt aan de betrouwbaarheid van aangeefster en oordeelt dat haar verklaringen niet kunnen bijdragen aan het bewijs. Hierbij komt dat aanvullend bewijs dat betrekking heeft op de ten laste gelegde gedragingen ontbreekt. Over zijn DNA-materiaal dat op de slip van de aangeefster is aangetroffen, heeft hij verklaard dat het mogelijk is dat hij de slip aan de kant heeft gelegd toen hij wilde gaan zitten.

De rechtbank kan dus niet met de vereiste mate van zekerheid vaststellen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan de hem verweten feiten en spreekt de 30-jarige man daarom vrij.