De schutter rent weg na de fatale schoten te hebben gelost. © Politie

Arrestatie voor dubbele liquidatie op vader en zoon in Zoetermeer

In het onderzoek naar de dubbele liquidatie op vader en zoon René en Renéetje van Doorn, heeft de politie een aanhouding verricht. Met een arrestatieteam werd een man opgepakt in Amsterdam.

Op 25 april zijn René en zijn zoon Renéetje van Doorn geliquideerd toen ze wilden gaan sporten op de Edisonstraat in Zoetermeer. Uit beelden blijkt dat het automatische vuurwapen van de schutter blokkeerde waarna hij een pistool pakte en vader en zoon doodschoot.

Na de liquidatie slaan de daders op de vlucht in een BMW en rijden een paar straten verder naar een gereedstaande Golf met Belgisch kenteken. Die auto start niet waarop de twee mannen een auto carjacken. Dat voertuig wordt later aangetroffen in Rotterdam.

Op het moment dat een persoon het voertuig in brand wil steken komt de politie in actie en houdt de man aan. Verder onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van een 26-jarige Amsterdammer. Het onderzoek naar de dubbele liquidatie loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.