Minderjarige drugsrunners geronseld in Rotterdam om cocaïne en heroïne af te leveren in België

De politie heeft arrestaties verricht in Rotterdam inzake drugshandel in België. De opgepakte mannen worden ervan verdacht minderjarige drugsrunners te hebben geronseld om cocaïne en heroïne af te leveren.

De in juni aangehouden verdachten kwamen in beeld tijdens een eerder onderzoek waarbij minderjarige drugsrunners werden ingezet in België. Tegen een kleine vergoeding lieten de minderjarige jongens zich inhuren om cocaïne of heroïne af te leveren in België.

In de eerste helft van 2016 werden al zeker twintig minderjarige jongens aangehouden. Verder onderzoek leidde naar de opgepakte verdachten. Dit lukte via een al bekend telefoonnummer van de ronselaars.

De minderjarige drugsrunners waren veelal afkomstig uit zwakkere sociale milieus of jeugdinstellingen. De jongens werden via, via geronseld. In het onderzoek is intensief samengewerkt met de Belgische autoriteiten en ook daar zijn arrestaties verricht.

De eerste pro forma zitting is op 20 september. Dan staan een 21-jarige man uit Roosendaal en een 23-jarige Rotterdammer terecht. Van de in Spanje aangehouden man, een 25-jarige persoon uit Roosendaal, is de overlevering gevraagd. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden verwacht.