Arrestatie in Amsterdam voor mislukte liquidatie

De Amsterdamse recherche heeft in verband met een poging tot liquidatie in de nacht van 2 op 3 mei, opnieuw een verdachte aangehouden. De man zit in alle beperkingen.

Een arrestatieteam van de politie hield dinsdagavond rond 23.30 uur op de Comeniusstraat de 25-jarige Amsterdammer aan. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de poging tot liquidatie in de nacht van 2 op 3 mei aan de Johanna Reynvaanstraat.

Bij de politie kwam die nacht rond 01.15 uur melding binnen dat er knallen waren gehoord. Agenten gingen ter plaatse en troffen aanwijzingen aan voor een schietpartij. Er werden kogelhulzen gevonden een auto zat vol met kogelgaten.

In de omgeving werden twee mannen aangehouden. Een derde man meldde zich die nacht in een andere stad bij de politie. Hij bleek lichtgewond te zijn. Vermoedelijk was hij het doelwit.

De eerder aangehouden mannen zijn inmiddels weer heengezonden. De recent opgepakte Amsterdammer zit in alle beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de achtergronden en betrokkenen.