‘Heroïnepand’ opgerold in Rotterdam na opvallend rijgedrag

De controle van een bestuurder op Koningsdag kort na middernacht in het Waalhavengebied in Rotterdam leidde naar een bedrijfspand waar vermoedelijke heroïne werd bewerkt en verhandeld.

Een man viel die dag op door zijn rijgedrag en werd staande gehouden door een politieagent. De politieman vond hem erg nerveus en achtte de verklaring van de man voor zijn aanwezigheid op het late tijdstip nogal ongeloofwaardig.

Met de kennis dat sommige panden in dat gebied worden gebruikt als dekmantel voor criminele activiteiten, besloot hij collega’s van de douane en een drugshond op te roepen om een kijkje te nemen in het bedrijfspand aan de Sluisjesdijk waar de man naar op weg was.

De opsporingsdiensten kregen toestemming om een kijkje te nemen in het pand waarbij ook een drugshond werd ingezet. De hond sloeg aan op verpakkingsmaterialen, een zak drugs en andere benodigdheden voor het verwerken en verkopen van harddrugs. In totaal werd er naast alle materialen zo’n 350 gram heroïne gevonden.

De Zeehavenpolitie nam alles in beslag. De verdachte, een 41-jarige man uit Roosendaal, is aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris en geschorst. Het onderzoek wordt voortgezet.