Arrestatie in Duitsland voor brute woningoverval op hoogbejaarde vrouw in Enschede

In Duitsland is een man aangehouden die gezocht werd voor een brute overval op een hoogbejaarde vrouw in Enschede. Het slachtoffer raakte destijds zwaargewond.

De 45-jarige Bulgaarse verdachte is zaterdagmiddag in Duitsland aangehouden. Daar wordt hij ook verdacht van het plegen van strafbare feiten. De Nederlandse autoriteiten hebben om uitlevering gevraagd maar het is niet bekend wanneer dat plaats zal vinden.

Op 10 april rond 3.40 uur hoorde de bejaarde vrouw gestommel in haar woning aan de Bentrotstraat in Enschede. Toen ze een kijkje wilde nemen stond er opeens een onbekende man in haar slaapkamer. De overvaller bedreigde het slachtoffer met een wapen en sloeg haar meerdere keren in haar gezicht. De vrouw brak hierbij haar kaak.

Nadat de overvaller de vrouw met de dood had bedreigd ging hij er onder andere vandoor met haar kostbare en dierbare sieraden. De politie heeft onder meer aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht. Naast de overval aan de Bentrotstraat wordt ook onderzocht of de 45-jarige verdachte betrokken is bij andere overvallen.