© Politie

Man die sinds 2015 op Nationale Opsporingslijst stond aangehouden door politie

De politie heeft een man aangehouden die op de Nationale Opsporingslijst stond in verband met de gewelddadige dood van Stuart Markiet uit Schiedam. De verdachte werd al sinds september 2015 gezocht.

Op 22 april 2015 werd uit het water van de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg een stoffelijk overschot aangetroffen. Na onderzoek bleek het te gaan om de 41-jarige Schiedammer Stuart Markiet. Uit sectie bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie startte een groot onderzoek wat leidde naar meerdere verdachten.

Een 28-jarige Rotterdammer werd aangehouden maar na enige tijd weer vrijgelaten. Uit het onderzoek bleek dat een destijds 24-jarige tweeling uit Rotterdam mogelijk verantwoordelijk was voor de dood van Markiet. De broers zijn ondergedoken en op 1 september 2015 op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Eén van de twee is zondag na drie jaar op de vlucht aangehouden en zit nu vast. De politie is nog steeds op zoek naar Melvin M. in verband met de dood van Stuart Markiet.