Arrestatie in Suriname voor dubbele poging tot liquidatie in Noordeloos

In een onderzoek naar een dubbele poging tot liquidatie op twee mannen uit Rotterdam is een 31-jarige verdachte aangehouden in Suriname. Het onderzoeksteam is in afwachting van zijn uitlevering.

In de nacht van zaterdag op zondag 10 december kwamen meerdere meldingen binnen over schoten. Toegesnelde agenten troffen een man in de berm bij een sloot langs de N214. Na verder onderzoek werd enkele meters verderop de tweede man gevonden in een weiland. De slachtoffers waren twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar oud. Beide waren zwaargewond en niet aanspreekbaar.

De politie trof op de plaats delict een groot aantal kogelhulzen aan. De twee slachtoffers hadden geen vuurwapens bij zich. Langs de N214 en de A27 ligt een tankstation, een AC restaurant en een McDonalds. De politie onderzoekt aan de hand van camerabeelden of de slachtoffers en mogelijke daders elkaar daar eerst hadden ontmoet. Vermoedt wordt dat er mogelijk sprake was van een ruzie over drugs.

De slachtoffers hadden die dag een afspraak met iemand uit de omgeving Utrecht. Zij reden met een donkere Seat naar deze afspraak waar ze moesten overstappen in donkere Audi. Vervolgens reden ze mee met de man met wie zij een afspraak hadden. In Noordeloos zijn ze onder vuur genomen en zwaargewond achtergelaten.

Een uur na de vondst van de twee zwaargewonde mannen is ten noorden van Utrecht, in Groenekan, een donkere Audi uitgebrand. Na onderzoek bleek dat de Audi geregistreerd staat als gestolen. Het voertuig werd in januari 2016 in Amsterdam gestolen.

Uit onderzoek kwam de 31-jarige man als verdachte naar voren in verband met de poging tot liquidatie. Hij verblijft in Suriname en op verzoek van de Rotterdamse zaaksofficier van justitie is hij door de Surinaamse politie aangehouden. De man zit nu vast en wacht op uitlevering aan Nederland.