Arrestatie in Duitsland na plofkraak en crash met gestolen Audi uit Nederland

In Duitsland is in de deelstaat Noordrijn-Westfalen een man opgepakt in een gestolen Audi uit Nederland op verdenking van betrokkenheid bij een plofkraak, eerder die nacht, in de Duitse plaats Herne.

De plofkrakers sloegen in de nacht van dinsdag op woensdag toe bij een geldautomaat van de Commerzbank in het centrum van Herne. De daders maakten een onbekend geldbedrag buit en sloegen op de vlucht.

Agenten gingen met hoge spoed ter plaatse en zagen de Audi die vermoedelijk betrokken was bij de plofkraak wegvluchten. Tijdens hun vlucht crashten de mannen in de Audi frontaal op een politieauto en vluchten te voet weg.

Eén van de verdachten, een 28-jarige man, kwam niet ver en werd gelijk aangehouden. De tweede man die in de auto zat wist te ontkomen. Ondanks een uitgebreide zoekactie is hij niet meer aangetroffen.

Volgens de politie had hij een joggingpak van ‘Galatasaray’ aan en was hij tussen de 18 en 25 jaar oud. De Audi die de daders hebben gebruikt is waarschijnlijk in Nederland gestolen.