De politie in Zwolle heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar drugsdealen. In totaal zijn zeven verdachten aangehouden en vijf huizen doorzocht. Daarbij is onder meer drugs en geld aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van informatie over drugshandel startte de politie een aantal maanden geleden een onderzoek. Dit onderzoek leidde de recherche tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Zwolle. Hij wordt verdacht van drugshandel en witwassen.

Verder zijn nog twee mannen uit Zwolle van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van drugshandel. Het drietal is vastgezet voor nader onderzoek. Tijdens de aanhouding van één van de verdachten hielden agenten ook twee mannen van 20 en 21 jaar aan op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Na de aanhoudingen heeft de politie vijf woningen doorzocht in de wijken Aa-landen, Zwolle-Zuid en Dieze. Daarbij werden nog twee verdachten, een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Zwolle, aangehouden.

In de woningen werden verdovende middelen, waaronder een grote hoeveelheid softdrugs, gevonden en in beslag genomen. Verder is een auto afgepakt en enkele andere waardevolle goederen.