In Marokko blijkt een verdachte te zijn aangehouden in verband met de onthoofding en liquidatie van Nabil Amzieb. Het gaat om het broertje van de tot levenslang veroordeelde Adil A., de 23-jarige Omar A.

Omar A. is bijna twee maanden geleden gearresteerd in Marokko en zit sindsdien vast. Zijn advocaat, Juriaan de Vries, heeft de aanhouding bevestigd aan misdaadsite Vlinderscrime. De raadsman heeft laten weten dat A. ten onrechte is aangehouden en in Nederland niet wordt verdacht van betrokkenheid bij de ‘onthoofdingszaak’.

De Nederlandse autoriteiten hebben justitie in Marokko laten weten dat betrokkenheid van Omar A. bij de liquidatie en onthoofding ‘één van de vele scenario’s is die worden onderzocht’, maar dat daarvoor geen bewijs is gevonden. Waarom A. nog in de cel zit en waarom de Marokkaanse autoriteiten hem nog vasthouden is niet bekend.

arrestatie onthoofding marokko, onthoofding nabil amzieb aanhouding, verdachte onthoofding amzieb

Shishalounge Fayrouz waar het hoofd van Nabil Amzieb (23) werd gevonden © google maps

UPDATE: Meijering Van der Kleef Ficq & Van der Werf advocaten hebben gereageerd op de berichtgevingen omtrent de aanhouding en de vermeende betrokkenheid van hun cliënt bij de onthoofdingszaak.