Arrestatie voor cold case inzake moorden op prostituees in jaren ’90

De Rotterdamse recherche heeft in een cold case zaak een 58-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de jaren ’90 in Rotterdam twee prostituees te hebben omgebracht.

Na uitgebreid onderzoek kon de verdachte worden aangehouden. De doorbraak in het onderzoek kwam nadat in de DNA-databank werd gezocht naar DNA van familieleden. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft met de nieuwste technieken aanwijzingen in de richting van de nu aangehouden verdachte kunnen vinden.

De twee slachtoffers werden destijds allebei deels ontkleed gevonden in het centrum van Rotterdam. Een 45-jarige vrouw werd op 9 september 1990 gevonden op het Bolwerk in de buurt van de Willemsbrug. De andere vrouw, 22 jaar oud, werd op 19 juni 1991 op het talud van de Westzeedijk gevonden. Beide vrouwen waren door messteken om het leven gekomen.

Deze twee zaken, en drie andere uit 1989 en 1999 waarvan de slachtoffers alle drie prostituee waren, waren de aanleiding om enige jaren geleden nader te kijken naar onopgeloste levensdelicten waarvan prostituees het slachtoffer waren.

Het cold-caseteam onderzoekt nog of de nu aangehouden verdachte, een man die inmiddels in Schiedam woont, maar destijds in Rotterdam, in verband kan worden gebracht met mogelijk andere zaken. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.