Arrestatie voor Mocro Maffia liquidatie camping Kerkdriel

De politie heeft vanochtend in Purmerend een man uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar de Mocro Maffia liquidatie op een camping in Kerkdriel op oudjaarsavond 2015.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De verdachte is een 22-jarige man afkomstig uit Amsterdam. In hetzelfde onderzoek worden vanavond op televisie in Opsporing Verzocht bewakingsbeelden getoond van die betreffende avond. Daarop zouden twee mannen te zien zijn die het slachtoffer, Chahid Yakhlaf, hebben geliquideerd. Op de beelden is te zien hoe de twee onbekende mannen enige tijd voor de liquidatie op het parkeerterrein bij de toegangspoort aanwezig zijn. Het tweetal houdt de toegang en slagboom lange tijd in de gaten. Wanneer rond kwart over zes het slachtoffer aan komt rijden met zijn auto om het terrein te verlaten, worden de inzittenden van korte afstand onder vuur genomen door beide mannen.

Op oudejaarsavond werd Chahid Yakhlaf beschoten door twee mannen met automatische vuurwapens. Ten tijde van de schietpartij zat hij samen met twee anderen in een auto. De andere mannen raakten lichtgewond. Chahid bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. In 2014 overleefde het slachtoffer een eerdere aanslag op zijn leven.