De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Arrestatie voor poging liquidatie met link naar in brand gestoken kapper Enschede

De politie heeft in verband met een liquidatiepoging in het Duitse Gronau een man uit Apeldoorn aangehouden. Er lijkt een link te zijn met een poging liquidatie en het in brand steken van een kapper in Enschede.

Het 45-jarige slachtoffer werd aan de Eperstrasse in Gronau onder vuur genomen. De Nederlandse politie nam deze zaak over van de Duitse politie toen er sprake bleek van een mogelijk verband met de aanslag op de kapper in Enschede. De politie vormde een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en onderzocht deze en een reeks andere zaken in Twente.

Er werd uitgebreid buurt- en sporenonderzoek gedaan en diverse getuigen werden gehoord. Ook werd via de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Onder de Loep de hulp van het publiek ingeschakeld. Na uitgebreid recherchewerk kwam de 24-jarige man uit Apeldoorn in beeld als verdachte.

Eerder werden al aanhoudingen gedaan in het onderzoek naar het in brand steken van de kapper en een tweetal anderen incidenten waaronder een poging liquidatie. Eén van deze verdachten zit hiervoor nog in voorlopige hechtenis.