Man aangehouden in gevangenis voor liquidatiepoging én in brand steken kapper Enschede

De politie heeft na een uitgebreid onderzoek een aanhouding verricht in verband met het in brand steken van een Enschedese kapper en een poging tot liquidatie.

De verdachte is dinsdagochtend aangehouden door de politie. Het gaat om een man van 36 jaar oud uit Hengelo. De man wordt verdacht van twee zeer ernstige zaken. In de eerste zaak werd een 28-jarige man uit Enschede in de nacht van 31 januari 2017 meerdere keren beschoten op de Ruischenborchstraat in Enschede. Hij raakte zwaargewond maar overleefde de aanslag op zijn leven.

Twee dagen later, op 2 februari 2017, werd een 50-jarige kapper overgoten met een vloeistof en in brand gestoken. De man overleefde de aanslag maar raakte hierdoor ernstig gewond. In beide gevallen startte de politie een uitgebreid onderzoek. Daarnaast loofde de hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Nederland een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak van de moordaanslag op de kapper.

In de loop van het onderzoek ontdekten de rechercheurs dat er een verband was tussen meerdere ernstige delicten. Op basis van dit onderzoek is dinsdag de verdachte aangehouden in zijn cel. De verdachte zat reeds vast in verband met een andere strafzaak. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.