De politie heeft in verband met een gewelddadige woningoverval in Harderwijk een verdachte aangehouden. Bij de overval werd meerdere keren geschoten.

Op zaterdagmiddag 17 december 2016 kwam een bejaard echtpaar thuis aan de Deventerweg toen er drie gewapenden mannen tevoorschijn kwamen. De overvallers gingen zeer agressief tewerk en er werd zelfs meerdere keren geschoten. De bewoner kreeg daarnaast ook nog klappen en raakte ernstig gewond. De man moest naar het ziekenhuis om per direct te worden geopereerd.

Later die nacht werd in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam ook een onbekende persoon met een schotwond opgenomen. Hierbij werd een kogel uit het lichaam verwijderd. Deze kogel komt uit hetzelfde wapen waarmee het 68-jarige slachtoffer uit Harderwijk eerder die avond werd beschoten.

Onlangs werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze overval. Dit leverde 6 tips op. Agenten hebben afgelopen dinsdag verdachte nummer twee aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Vlaardingen. Hij zit vast voor verhoor. Het onderzoek naar de gewelddadige woningoverval wordt voortgezet.